Ekovate ir kvalitatīvs un elpojošs, siltumizolējošs celtniecības materiāls, kuru izmanto ēko sienu, griestu un grīdu siltināšanā.

Bēniņu siltināšana ar «RB&B» ekovati

Bēniņu siltināšana ar «RB&B» ekovati dos divreiz vairāk siltuma kā siltinot ar akmens vati vai stikla vati.

Ja bēniņu siltināšana tiek veikta, piemēram, trīsstāvu mājai, dzīvokļu īpašnieki par apkuri maksās par 30% mazāk. Un to var atļauties ikviena māja!

Bēniņu siltināšana dod vislielāko efektu.

Ja ir plānots siltināt māju, vispirms javeic bēniņu siltināšana, jo tas dos vislielāko efektu un prasīs vismazākos ieguldījumus. Trīs stāvu dzīvojamās mājās 500 kvadrātmetru bēniņu siltināšana ar «RB&B» ekovati desmit centimetru biezā slānī, ierēķinot gan materiālu, gan tā iestrādi, izmaksā aptuveni 2, 5 eiro par vienu kvadrātmetru.

Tātad kopā bēniņu siltināšana mājai izmaksās ap 1250 eiro. Tad mājas dzīvokļu īpašniekiem bēniņu siltināšana atmaksāsies pāris mēnešu laikā, un turpmāk par apkuri būs jāmaksā daudz, daudz mazāk.

Ekobūvnieks Harijs Tučs stāsta: Uzņēmums «RB&B» 18 gadus specializējas privāto un pašvaldību ēku bēniņu siltināšanā, kā arī ēku konstrukciju - sienu, jumta siltināšanā. Esam pārliecinājušies, ka vispiemērotākais materiāls siltināšanai ir«RB&B» ekovate. Tā dod divas reizes lielāku efektu nekā siltināšana ar minerālvatēm vai lokšņu materiālu.

Ekovatei ir daudz augstāka siltuma inerce, salīdzinot, piemēram, ar akmens vai stikla vati.

To var novērtēt jau pēc taustes, ekovate ir silta, patīkama, savukārt – akmens vai stikla vate – auksta. Ekovate uzņem, akumulē sevī siltumu, pēc tam to atdod. Mājā, kas siltināta ar ekovati, ēkas konstrukcijas vasarā tik ļoti neuzkarst, savukārt vēlā rudenī vai agrā pavasarī mājas konstrukcijas izstaro uzņemto siltumu, tāpēc telpas ir mazāk jākurina. Akmens vatei vai stikla vatei turpretim nav tik labu siltumtehnisko īpašību.

Jebkurš siltināšanas materiāls uzņem mitrumu. Starpība ir tā, ka ekovate izžūst ļoti ātri, savukārt akmens vate vai stikla vate žūst ļoti lēni.

Mēdz gadīties, ka būvnieki koka konstrukcijās izmanto mitru kokmateriālu. Ja siltināšanai tiek izmantota ekovate, tā uzņem mitrumu sevī, un pēc tam tas iztvaiko. Turklāt ekovate satur borskābi, tā darbojas kā antiseptiķis pret pelējumu un sēnītēm.

Stikla vate vai akmens vate ir sintētisks siltumizolācijas materiāls. Ja konstrukcijas ir mitras, siltumizolācija žūst ļoti lēnām, var rasties pelējums.

Tāpēc, siltinot ar akmens vai stikla vati, noteikti jāizmanto siltumizolācijas plēve, lai konstrukcijās neveidotos mitrums.

Bēniņu siltināšana - bez siltumizolācijas plēves.

Ja siltināšanā tiek izmantota ekovate, siltumizolācijas plēve obligāti nav jāliek.

Ekobūvnieks Harijs Tučs pamato : «Uzņēmumā «RB&B» esam raduši risinājumu, kā veikt bēniņu siltināšanu, neizmantojot siltumizolācijas plēvi. Līdz ar to konstrukcijās neuzkrājas mitrums, dzīvojamās telpās ir daudz labāks mikroklimats un gaisa kvalitāte.»

Ekovate ir dabīgs siltumizolācijas materiāls, tajā nav ķīmisku savienojumu.

Dažkārt cilvēki mēdz šaubīties par ekovates ekoloģiskumu, jo tā satur borskābi. Borskābe ir dabīga viela – sāls iezis, kas turklāt nešķīst ūdenī un neizdalās gaisā. Tādēļ mājā, kas ir siltināta ar ekovati, ir droši uzturēties, materiāls mājas iedzīvotājiem neizraisīs alerģisku reakciju.

Bēniņu siltināšana paša spēkiem izmaksās dārgāk.

Ekobūvnieks Harijs Tučs uzsver: «Lai bēniņu siltināšana dotu labu efektu, svarīgi ir ne tikai izvēlēties pareizo materiālu. Speciālistiem, kam tiek uzticēts veikt bēniņu siltināšanu, jābūt pieredzei, specifiskām zināšanām. Kādam, iespējams, var šķist, ka bēniņu siltināšana ir vienkārša, tādēļ cilvēki mēdz siltināt paši vai meklēt, kādu, kas to var nosiltināt par lētu samaksu. Taču ikdienā mēs redzam, ka, siltinot bēniņus paša spēkiem vai pieaicinot «speciālistus» ar nepietiekamu pieredzi, bieži tiek pieļautas kļūdas, kas ievērojami samazina efektivitāti.

Pirms ķeraties pie bēniņu siltināšanas paša spēkiem, parēķiniet – kas ir izdevīgāk!

Siltināšanas materiāls, tā piegāde līdz objektam Jums izmaksās tikpat, cik izmaksās bēniņu siltināšana, uzticot darbu Latvijas labākajiem siltināšanas ekspertiem. Turklāt cenā ir iekļauts arī augstākās kvalitātes siltināšanas materiāls «RB&B» ekovate.

Bēniņu siltināšanā uzņēmums «RB&B» izmanto speciāli izstrādātu un daudz gadu praksē pārbaudītu tehnoloģiju – savienojumu mezgli tiek veidoti un ekovate iestrādāta tā, lai siltumizolācijai nevarētu piekļūt peles un žurkas, lai tas būtu drošs no uguns nelaimes. Bēniņu siltināšanu ar ekovati uzņēmuma speciālisti veic ļoti ātri – dienā var nosiltināt 1000 kvadrātmetru platību 20 centimetru biezā slānī. Pirms tiek veikta bēniņu siltināšana, uzņēmuma «RB&B» speciālists vienmēr objektā sniedz konsultāciju, kā vislabāk siltināt, lai panāktu maksimālu efektu. Katra ēka ir individuāla, tāpēc šādu informāciju privātmājas saimnieks vai mājas apsaimniekotājs nekur citur neatradīs. Ekobūvnieks Harijs Tučs dalās pieredzē:«Esam novērojuši, ka privātmāju īpašniekiem un pat pašvaldībām patīk eksperimentēt, tādēļ tie izmēģina siltināšanu ar vienu, otru, trešo materiālu.

Mūsu klienti atgriežas, jo pārliecinās, ka ekovate un pareiza tās iestrāde dod vislabāko rezultātu. Uzņēmums «RB&B» savam darbam garantē visaugstāko kvalitāti.»